EIGENTIJDSE DUURZAAMHEID

Altijd op zoek naar vernieuwing

zorgvuldig omgaan met wat waardevol is

EIGENTIJDSE DUURZAAMHEID

Met ruim 100 jaar historie geeft Koninklijke Van Wijhe Verf als bedrijf zelf goed invulling aan het begrip duurzaam. En niet alleen het bedrijf zelf heeft een indrukwekkend lange levensduur, onze merken en producten zijn al even duurzaam. Net als de relaties met onze medewerkers, distributiepartners en afnemers. Dit geeft al aardig aan wat duurzaamheid voor ons betekent: zorgvuldig omgaan met wat waardevol is.

Dat betekent zeker niet dat we alles bij het oude laten, integendeel. Wij kijken juist voortdurend vooruit en zijn altijd op zoek naar vernieuwing. Denken na over hoe iets wat goed is nog beter kan. Langer mee kan gaan of met minder grondstoffen, energie of afval geproduceerd kan worden. Eigentijdse duurzaamheid noemen we dit: oplossingen bedenken die daadwerkelijk bijdragen aan een betere balans tussen mens, milieu en winst.

Hier toetsen we al onze producten, idee├źn en werkwijzen aan. Zo blijven we voortdurend bezig, want er is altijd verbetering mogelijk; is het niet in de samenstelling van een verf, dan wel in de productiemethode, verpakking of het keuzeproces voor de juiste verf of kleur.

Duurzaamheid is geen thema wat zich beperkt tot onze Research & Development afdeling, maar loopt als een rode draad door alle bedrijfsonderdelen, om vervolgens ongehinderd de deur uit te rollen richting samenwerkingspartners en andere producenten in onze sector. Want op het gebied van duurzaamheid nemen we actief deel aan een groot aantal branche-initiatieven: